Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/likeki1q/14first4you.nl/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2758

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/likeki1q/14first4you.nl/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2762

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/likeki1q/14first4you.nl/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3706
14 First 4 you – 14 First 4 you – Advies bij de afhandeling van een nalatenschap
 • Ma – Vrij: 8:30 – 17:00
 • 010- 415 8952
 • info@14first4you.nl
 • 14 FIRST 4 YOU

  biedt nabestaanden de gelegenheid zonder tussenkomst van dure adviseurs en hoge tarieven een Quick scan te maken van de specifieke factoren die een rol spelen bij de afhandeling van een nalatenschap zoals aangegeven helder en eenduidig.

  Daarnaast geven wij een aantal vervolgstappen aan en de volgorde waarin deze het beste genomen kunnen worden om tot een snelle en efficiënte afhandeling te komen.
  Ons kostenmodel is hierin ook eenduidig en transparant.
  Oriënterend eerste gesprek met inschatting van de situatie:

  Vast Tarief
  Niet voor verrassingen komen te staan
  Buiten Regio
  Buiten Regio: 0,50 Cent Per Km
  Stappenplan
  Regie Tarief Voor Uitwerken Van Stappenplan

  Nalatenschap

  Nalatenschap

  Een overlijden in de familie is een droevige en vervelende gebeurtenis. Op de eerste plaats gaat dan alle aandacht uit naar de dag van de begrafenis of crematie. Alles moet perfect op orde zijn en deze dag moet feilloos verlopen. Alles ter nagedachtenis en in de geest van de overledene. Deze periode na overlijden gaat dan ook meestal goed.

  abstract-antique-architectural-design-340981-1

  Maar wat daarna?

  WAT VOLGT
  Wat staat u te wachten?
  LEGITIEME ERFGENAMEN
  Wie zijn de legitieme erfgenamen?
  BANKREKENINGEN EN BETAALPASSEN
  Zijn alle bankrekeningen en betaalpassen op naam van de overledene direct na overlijden geblokkeerd?
  VERZEKERINGEN OF POLISSEN
  Welke verzekeringen of polissen had de overledene op naam?
  EXECUTEUR TESTAMENTAIR
  Is er een executeur testamentair benoemd?
  TESTAMENT/CODICIL
  Is er een Testament/Codicil?
  BEZITTINGEN
  Stonden er woningingen of andere bezitingen op naam van de overledenen die inmiddels wellicht door derden gebruikt worden?
  PRIVÉBELANGEN OF OOK ZAKELIJKE
  Had de overledene ten tijde van overlijden alleen privébelangen of ook zakelijke?
  AUTO’S OF ANDERE VOERTUIGEN
  Stonden er auto’s of andere voertuigen op naam van de overledenen die inmiddels wellicht door derden gebruikt worden?

  De notaris heeft alle antwoorden zou je denken maar helaas is niets minder waar. De notaris werkt in de regel sowieso niet in het belang van alle betrokken erfgenamen maar hij maakt eerst een inschatting of en zo ja, waar uit de erfenis of boedelverdeling het meeste geld te halen is.

  Vervolgens zet hij een zo lang en complex mogelijk proces op om een maximale vergoeding te kunnen claimen. Aan het einde van het traject – wat soms jaren kan duren – blijkt de notaris in veel van de gevallen de grootste begunstigde uit de boedelverdeling. Dan neem ik een goede advocaat in de hand zou je denken?

  Helaas handelt een advocaat in de geest van de notaris en ook niet in het belang van de erfgenamen. Staat het saldo eenmaal op nul dan mag je het verder als nabestaande weer zelf uitzoeken…

  Ben ik negatief? Nee. Peter Harmsen en ondergetekende hebben beide een jaren lange afhandeling van een boedelverdeling van onze vader moeten meemaken. Alles ging fout.

  • De notaris maakte geen akte van erfrecht op of een foutieve
  • De notaris werkt met een niet rechtsgeldige versie van het testament
  • De notaris staat toe dat een niet bevoegd persoon uit de familie zich uitgeeft en handelt uit naam van executeur testamentair
  • Er worden banktegoeden overgeschreven door onbevoegde personen zonder dat de bank ingrijpt.

  Later verklaard de bank: Dan had de overledene maar beter op zijn passen moeten letten en zijn pincodes geheim moeten houden. Advocaten en notaris schrijven voor tienduizenden euro’s aan rekeningen zonder dat de afhandeling van de nalatenschap enigszins opschiet. De rechter komt er uiteindelijk aan te pas. Deze schuift de zaak jaren door en gaat dan met pensioen? Nieuwe rechter wil de zaak graag overdoen alvorens uitspraak te doen.

  Niets meer in de geest van de overledene en alles draait uiteindelijk alleen nog maar om geld. Erg spijtig en vervelend. Een proces waar veel nabestaanden halverwege het niet meer zien zitten en uiteindelijk de verkeerde mensen alsnog aan het langste eind trekken. Met deze ervaringen zijn Peter Harmsen en Simon van dijk gaan nadenken en zijn wij tot de conclusie gekomen dat het proces van nalatenschap afhandeling veel eenvoudiger kan zonder tussenkomst van dure adviseurs zoals notaris en advocaat. Uiteraard moeten een aantal zaken via de notaris zoals de afgifte van akte van erfrecht maar indien alle stukken goed aangeleverd kan de rol van de notaris beperkt blijven. En hiermee de kosten. Belangrijk is dat direct na een overlijden een helder en eenduidig beeld wordt geschapen van die zaken die meespelen tijdens de afhandeling van een nalatenschap. Verder is het zaak – mits niet benoemd in het testament – zo snel mogelijk een executeur testamentair te benoemen door de legitieme erfgenamen die 100% in het belang handelt van de erfgenamen.

  439546
  close-up-court-courthouse-534204
  adult-business-composition-959816
  contract-document-documents-48148

  mei 23, 2018

  Vrouwe Justitia in Verval

  Over VJIV Vrouwe Justitia in Verval is een organisatie die middels praktijkervaringen de misstanden in de zogenaamde “Rechtsstaat” in Nederland...
  Lees meer

  HULP OF ADVIES NODIG ?

  Contacteer ons nu !

  Velden met een * symbool zijn vereist in te vullen.